Sałatka z tuńczykiem i makaronem Orzo

Dzisiaj przychodzę do Was z genialną sałatką, która na pewno przypadnie Wam i Waszej rodzinie do gustu. Sałatka z tuńczykiem i makaronem Orzo. W sumie każdy zjadacz ryb będzie zadowolony. Ja do sałatki poza tuńczykiem i makaronem dodałam kukurydzę, czerwoną paprykę, ale w tym składzie bez wątpienia odnajdzie się również ogórek konserwowy, czy też czerwona cebula. Kapary lub oliwki, też będą pasowały do całości. Zajrzyjcie do lodówki i zobaczcie co w niej czeka na zjedzenie :).

Sałatka z tuńczykiem i makaronem Orzo

Mam nadzieję, że zdjęcia zachęciły Was do zrobienia tej sałatki. U nas poszła na jednej imprezie, a gościom smakowała bardzo. Uwielbiam karmić ludzi… ale jeszcze bardziej lubię jak ludzie lubią jeść moje jedzenie 🙂 i znika w mgnieniu oka! Nie ma większego komplementu :).

salatka z makaronem 1

Sałatka z tuńczykiem i makaronem Orzo

Przygotowanie30 minutes
Pieczenie/gotowanie10 minutes
ilość6
Danie: Sałatka
Kuchnia: Polska
Autor: Tasty by Zanka

Składniki:

  • 200 g makaronu Orzo
  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 200 g kukurydzy
  • 1 szt papryki np. czerwonej
  • 3 łyżki majonezu
  • Sól
  • Pieprz

Wykonanie:

  • Ugotuj makaron zgodnie z opisem na opakowaniu. Odcedź, następnie przelej go zimną wodą. Dzięki temu od razu będziecie mogli wymieszać ze sobą wszystkie składniki.
  • Paprykę, umyj, osusz, następnie wyjmij z niej pestki. Paprykę pokrój w średniej wielkości kostkę.
  • Z tuńczyka wylej olej, nie przyda nam się w sałatce.
  • Kukurydzę pozbaw zalewy.
  • Zimny makaron, paprykę, tuńczyka i kukurydzę połącz ze sobą w misce. Następnie dodaj majonez, sól i pieprz. Dokładnie wszystko wymieszaj. Spróbuj w razie potrzeby ponownie dopraw. Sałatka najlepiej smakuje drugiego dnia, jak wszystkie smaki się ze sobą przegryzą.

parówki w cieście

Zobacz również:

Parówki w cieście

Nie wiem jak Wy, ale ja raz na jakiś czas lubię zjeść parówkę 🙂 Parówki w cieście można przygotować na wiele sposobów: zawijane w naleśnikach, w cieście francuskim…


Podobał ci się przepis? Udostępnij go innym!

Zostaw komentarz i oceń ten przepis

Jeśli podoba Ci się ten przepis, rozważ pozostawienie komentarza i recenzji, aby pomóc innym czytelnikom. Jeśli masz pytanie, chętnie też je usłyszę.
Jak zawsze, dziękuję za Twoją opinię!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu