Omlet ze szczypiorkiem i pomidorkami

Szybkie śniadanie, które zawsze smakuje. Większość składników zapewne masz w lodówce. Jajka, pomidorki koktajlowe, jak dodasz klasyczny pomidor to omlet nie straci na smaku 🙂 Szczypiorek, masło i 2 plasterki żółtego lub koziego sera. Z kozim wędzonym taki omlet smakuje obłędnie!! Omlet ze szczypiorkiem i pomidorkami to pyszny pomysł na śniadanie.

Omlet ze szczypiorkiem i pomidorkami

Idealne śniadanie dla miłośników omletów, jajek, pomidorów 🙂 Ale pamiętajcie, do takiego omletu możecie dodać wszystko co lubicie. Szynkę, paprykę, szpinak, szparagi 😉 Tylko Wasza głowa no i lodówka Was ogranicza 🙂

omlet jajeczny

Omlet ze szczypiorkiem i pomidorkami

Przygotowanie10 minutes
Pieczenie/gotowanie7 minutes
ilość1
Danie: Śniadanie
Tagi: #omlet, jajka
Autor: Tasty by Zanka

Składniki:

  • 3 jajka
  • łyżka masła
  • szczypiorek
  • 3 pomidorki koktajlowe
  • sól i pieprz
  • 2 pasterki sera żółtego lub np. koziego

Wykonanie:

  • Masło rozgrzej na patelni.
  • Pomidorki pokrój w kawałki.
  • Szczypiorek posiekaj.
  • Jajka wymieszaj z solą i pieprzem.
  • Dodaj pomidorki i szczypior. Dokładnie wymieszaj.
  • Na roztopione masło wylej jajka z dodatkami. Smaż kilka minut pod przykryciem.
  • Na omlet ułóż dwa kawałki sera, złóż go na pół i smaż pod przykryciem do roztopienia się sera.

Dodatkowe info:

Ps. najlepiej przykrywać szklaną przykrywką 🙂 Wtedy wszystko idealnie widać i można kontrolować sytuację bez podnoszenia przykrywki. 

Najlepsza grzanka z burratą i pomidorkami koktajlowymi

Najlepsza grzanka z burratą i pomidorkami koktajlowymi

Kochani nie bez beki nazwałam tą grzankę najlepszą, bo to jest najlepsza grzanka jaką w życiu jadłam. I powiem Wam, że nie miałabym nic przeciwko żeby co kilka dni jeść ją na śniadanie. Grzanka z burratą i pomidorkami koktajlowymi to niezwykle proste i szybkie w wykonaniu danie.


Chodź na Insta!

Podobał ci się przepis? Udostępnij go innym!

Zostaw komentarz i oceń ten przepis

Jeśli podoba Ci się ten przepis, rozważ pozostawienie komentarza i recenzji, aby pomóc innym czytelnikom. Jeśli masz pytanie, chętnie też je usłyszę.
Jak zawsze, dziękuję za Twoją opinię!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu